Игри и порно

Три по всичко изглежда несвързани събития миналата седмица накараха хората да пишат изречения, съдържащи едновременно думите “порно” и “игри”.

Първо легендарният порно актьор Ron Jeremy използва Големия Порно Дебат по време на изложението CES в Лас Вегас, за да заяви, че пълните с насилие игри били много по-вредни за децата отколкото порното. Думите му предизвикаха вълни от гневни реакции в средите на тези, които пишат за гейминг, които сметнаха, че е тъпо от ронджеръмиева страна да оправдава собствената си индустрия с това, че някоя друга била по-зле. Например този пост в Destructoid.

Сериозно, тоя пич е порно звезда.

Сериозно, тоя пич е порно звезда.

След като връзката между игри и секс-филми беше направена по този начин, шефът на Quantic Dream David Cage в интервю за PSM3 каза, че излизащото скоро заглавие на студиото, Heavy Rain, за което не е съвсем ясно дали ще е точно игра или по-скоро интерактивен филм, съдържа секс сцени, които НЕ са порно. Не е ясно дали двете изказвания са свързани по някакъв начин, но е факт, че бяха направени в рамките на няколко дни.

Heavy Rain няма да се опитва да бъде прекалено натуралистична. FTL.

Heavy Rain няма да се опитва да бъде прекалено натуралистична. FTL.

Сякаш нарочно опитвайки се да яхне задалата се вълна, Kotaku писа за играта Bonetown, която е порно версия на Grand Theft Auto, в която всеки го прави с всеки друг (за сега стриктно хетеросексуално, скоро и гей), а в промеждутъците героите се друсат с всевъзможни наркотици. За сметка на това, в играта е невъзможно да убиеш когото и да е. Според шефа на компанията зад нея D-Dub Software Andrew Hall, това е нарочно, като целта е да се изобличи лицемерието на обществото, което спокойно приема игри, в който героят е масов убиец, но заклеймява дори най-лекия намек за наличие на секс (бил той и между съгласяващи се възрастни) и наркотици (е, за тях няма оправдание).

По-добре това, отколкото да убиваш хора.

По-добре това, отколкото да убиваш хора.

Хм.

by-nc
Posted by The Gaminator   @   20 January 2010

 

1 Comments

Comments
Trackbacks to this post.
Leave a Comment

Previous Post
«
Next Post
»
Powered by Wordpress   |   Lunated designed by ZenVerse